GDRP

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για να υποβάλλεται αίτηση συμμετοχής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, είναι απαραίτητο να δηλώσετε ότι έχετε διαβάσει την παρούσα Ειδοποίηση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων
 
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με το δ.τ. «ΕΡΤ ΑΕ», που εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων και έχει τα κεντρικά της γραφεία επί της Λεωφόρου Μεσογείων αρ.432 στην Αγία Παρασκευή Αττικής από κοινού με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΪ ΜΠΙ ΣΙ ΜΠΡΟΟΥΝΤΚΑΣΤΙΝΓΚ ΚΟΡΠΟΡΕΪΣΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ABC PRODUCTION A.E», που εδρεύει στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου αρ. 135, Σας ενημερώνουν ότι η επεξεργασία των προσωπικών Σας δεδομένων, τα οποία συλλέγονται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα [τηλεπαιχνίδι Catch the Answer (Δες και Βρες), εφεξής «Πρόγραμμα»] και στη συνέχεια μέσω της συμμετοχής Σας στη βιντεοσκόπηση και στα γυρίσματα του Προγράμματος, πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων:
(α) Τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΕ) 2016/679 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων), όπως κάθε φορά ισχύει [εφεξής καλούμενος ως «ΓΚΠΔ»],
(β) Το Ν. 4624/2019 (ΦΕΚ 137/Α/2019) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις», όπως κάθε φορά ισχύει [εφεξής καλούμενος ως «Νόμος»],
 

1.Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεδομένων και ΥΠΔ

Υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων Σας είναι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με το δ.τ. «ΕΡΤ ΑΕ», που εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων (Μεσογείων 136 και Κατεχάκη, Αθήνα, Τ.Κ. 11527) και έχει τα κεντρικά της γραφεία επί της Λεωφόρου Μεσογείων αρ.432 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, με ΑΦΜ 997476074, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, τηλέφωνο +30 210 6066000, email: [email protected], από κοινού με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΪ ΜΠΙ ΣΙ ΜΠΡΟΟΥΝΤΚΑΣΤΙΝΓΚ ΚΟΡΠΟΡΕΪΣΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ABC PRODUCTION A.E», που εδρεύει στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου αρ. 135, με ΑΦΜ 999497700 ΔΥΟ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, τηλέφωνο 2102803100, email: [email protected] (εφεξής «από κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας»).
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων («ΥΠΔ») της «ΕΡΤ ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .
 

2. Επεξεργασία των Δεδομένων Σας

2.1 Με την συγκατάθεσή Σας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα απλά και τυχόν ειδικά προσωπικά δεδομένα που, εσείς, μας αποστέλλετε με την συμπλήρωση και οριστική υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα πλέον συγκεκριμένα, το όνομα και το επώνυμο, ημερομηνία γεννήσεως, ιθαγένεια, τόπος διαμονής, email, το φύλο, στοιχεία επικοινωνίας (κινητό, σταθερό τηλέφωνο, δνση κατοικίας), επάγγελμα, προσωπική κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο, φωτογραφία και λοιπά προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά επεξεργαζόμαστε προκειμένου να διαχειριστούμε την αίτηση συμμετοχής Σας στο Πρόγραμμα και νομική βάση της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή Σας (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. α και άρθρο 9 παρ. 2 εδ. α ΓΚΠΔ). Χωρίς την συγκατάθεσή Σας για την επεξεργασία των δεδομένων αυτών, δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το αίτημά σας για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα.
2.2 Εφόσον επιλεγείτε για να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα και υπογράψετε τη σχετική Σύμβαση Αποδοχής Όρων Συμμετοχής με την οποία συγκατατίθεστε στη μαγνητοσκόπηση (αποτύπωση εικόνας και ήχου – video κλπ.) και εκχωρείτε τα δικαιώματα μετάδοσης και εκμετάλλευσης όλων των μαγνητοσκοπημένων δεδομένων σας εικόνας και ήχου μέσω της τηλεόρασης ή/και του διαδικτύου με τη μορφή τηλεοπτικής εκπομπής, αποσπασμάτων, φωτογραφιών ή και σποτ, τα σχετικά δεδομένα σας εικόνας και ήχου επεξεργαζόμαστε για το σκοπό της εμπορικής εκμετάλλευσης του Προγράμματος μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η σύμβαση και η συγκατάθεσή Σας (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. β και α και 9 παρ. 2 εδ. α ΓΚΠΔ)
2.3 Τέλος, και μόνο με την προαιρετική συγκατάθεσή Σας που αποτελεί τη νομική βάση της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 εδ. α του ΓΚΠΔ, μπορούμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα Σας (ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας κλπ) για μελλοντική επικοινωνία μαζί Σας προκειμένου να διερευνήσουμε την επιθυμία Σας για συμμετοχή σε μελλοντικά προγράμματα ή εκπομπές που διοργανώνονται από τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας.
Επιλέγοντας τα κατάλληλα πλαίσια συμφωνείτε στην επεξεργασία των δεδομένων Σας για τους σκοπούς αυτούς.
Τα δεδομένα Σας ενδέχεται σε κάθε περίπτωση να υποβληθούν σε επεξεργασία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή Σας, για λόγους συμμόρφωσης με τους νόμους, τους κανονισμούς, το δίκαιο της ΕΕ (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισμού ΓΚΠΔ).
Τα δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της περιόδου αυτής βασίζεται στην τήρηση των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος και η σύμβαση, καθώς και στις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.
Όλα τα δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε έντυπα ή αυτοματοποιημένα μέσα, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας και εμπιστευτικότητας.

3. Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα Σας

Τα δεδομένα Σας υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικά και χειροκίνητα μέσα σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις πρακτικές που σχετίζονται με τους προαναφερθέντες σκοπούς και είναι προσβάσιμα από το προσωπικό των Υπευθύνων Επεξεργασίας που είναι εξουσιοδοτημένο να επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα και τους επιβλέποντες και ειδικότερα τους υπαλλήλους που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες, ενδεικτικά: τεχνικό προσωπικό, υπεύθυνοι παραγωγής, υπεύθυνοι casting, προσωπικό Ασφάλειας Πληροφοριών και Δικτύων και διοικητικό προσωπικό, υπεύθυνοι προϊόντων, προσωπικό ασφαλείας εγκαταστάσεων καθώς και άλλα μέλη του προσωπικού που πρέπει να επεξεργαστούν τα δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Τα δεδομένα Σας ενδέχεται να κοινοποιηθούν: i) σε θεσμικά όργανα, αρχές, δημόσιους φορείς για θεσμικούς σκοπούς, ii) σε συνεργαζόμενες εταιρείες που παρέχουν στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των παραγωγών (εταιρείες παραγωγής), iii) σε και παρόχους εμπορικών, επαγγελματικών ή τεχνικών υπηρεσιών (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής) για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και για την υποστήριξη των Εταιρειών, iv) σε τρίτα μέρη σε περίπτωση συγχωνεύσεων, εξαγορών, μεταβιβάσεων επιχειρήσεων ή άλλων έκτακτων πράξεων.
Οι αναφερόμενοι παραλήπτες λαμβάνουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για τις αντίστοιχες λειτουργίες τους και αναλαμβάνουν δεόντως την επεξεργασία τους μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Τα δεδομένα ενδέχεται επίσης να κοινοποιηθούν στους άλλους νόμιμους παραλήπτες που προσδιορίζονται κατά καιρούς από τους ισχύοντες νόμους. Με εξαίρεση τα ανωτέρω, τα Δεδομένα δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεν εκτελούν καθήκοντα εμπορικού, επαγγελματικού ή τεχνικού χαρακτήρα για τον Υπεύθυνο επεξεργασίας και δεν θα διαδίδονται. Τα άτομα που λαμβάνουν τα δεδομένα θα τα επεξεργάζονται, ανάλογα με την περίπτωση, ως Υπεύθυνοι επεξεργασίας των δεδομένων, Εκτελούντες την επεξεργασία ή πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.
Όσον αφορά ενδεχόμενη μεταφορά δεδομένων εκτός της ΕΕ, ακόμη και σε χώρες των οποίων οι νόμοι δεν εγγυώνται το ίδιο επίπεδο προστασίας του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων με αυτό που παρέχει το δίκαιο της ΕΕ, οι Υπεύθυνοι επεξεργασίας ενημερώνουν ότι η μεταφορά θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις μεθόδους που επιτρέπονται από τον GDPR, όπως για παράδειγμα με βάση τη συγκατάθεσή σας, με βάση τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας μέρη που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (π.χ. ΕΕ-ΗΠΑ Privacy Shield) ή που υλοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 

4. Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας ή/και τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων των Εταιρειών στις διευθύνσεις που αναφέρονται παραπάνω ανά πάσα στιγμή, για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που απορρέουν από τα άρθρα 15-22 του κανονισμού GDPR (δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής - υπό προϋποθέσεις, αντίρρησης, φορητότητας, εναντίωσης). Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζητήσετε έναν ενημερωμένο κατάλογο των ατόμων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, να λάβετε επιβεβαίωση για την ύπαρξη ή μη προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με εσάς, να ελέγξτε το περιεχόμενο, την προέλευση, την ορθότητα και την τοποθεσία τους (επίσης σε σχέση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε τη διόρθωσή τους και, στις περιπτώσεις που προβλέπονται στον κανονισμό GDPR και τη σύμβαση, να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, τη διαγραφή τους, να αντιταχθείτε σε δραστηριότητες άμεσης επικοινωνίας από την Εταιρεία. Όταν νομική βάση της επεξεργασίας είναι μόνο η συγκατάθεσή σας, μπορείτε να την αποσύρετε ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί πριν από την απόσυρση της συγκατάθεσης. Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων όσον αφορά συγκεκριμένες προσωπικές καταστάσεις που κρίνονται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες ή ακόμη μπορείτε να υποβάλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3 Αθήνα τηλ. 210 6475600 ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dpa.gr.